Іран скасував поїздку свого міністра до Відня через підтримку Австрією Ізраїлю

16.05.2021, 12:36

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф, який здійснює турне по європейських країнах в останній момент, вже перебуваючи в аеропорту Мадрида, скасував свою поїздку до Відня.
Причина скасування візиту стала безпрецедентна підтримка, надана австрійською владою ізраїльської операції в секторі Гази. В знак солідарності з єврейською державою ізраїльські прапори були підняті над урядовими будівлями, в тому числі - над резиденцією канцлера Себастьяна Курца і над будівлею МЗС Австрії.

Глава іранської делегації на переговорах про повернення до угоди про долю іранської ядерної програми Аббас Аракчі висловив обурення. "Я шокований тим, що прапор окупаційного режиму, винного в загибелі десятків мирних жителів, майорить над Віднем. Ми підтримуємо Палестину", - повідомив він.

Відзначимо, що в Чехії ізраїльський прапор було піднято над Празьким градом, резиденцією президента країни Мілоша Земана, прапор Ізраїлю було піднято поруч з чеським прапором замість прапора ЄС. Також ізраїльські прапори підняті над меріями частини складових Прагу районів.

У Словенії ізраїльський прапор було піднято поруч з національним прапором і з прапором ЄС над будівлею уряду в Любляні. У Німеччині ізраїльський прапор було піднято над будівлею розташованого в Вюрцбурзі парламенту федеральної землі Баварія.

Читайте АСН в Google News