Суддя відчитав сторону звинувачення, і обрав запобіжний захід для Медведчука

14.05.2021, 07:02

Вчорашній день пройшов в активному очікуванні результатів судового засідання щодо обрання міри запобіжного заходу для народного депутата обвинуваченого в державній зраді Віктора Медведчука.

Весь дено в прямому ефірі проходили слухання у справі і вже в ході вечірнього засідання сторона обвинувачення просила суд заарештувати Медведчука на два місяці з альтернативою застави в 300 млн гривень, сторона захисту просила не застосовувати запобіжний захід, а група нардепів просила суд відпустити Медведчука на поруки.

Варто зазначити, що в ході самого засідання суддею були зроблені ряд зауважень прокуратурі. Так, сторона звинувачення не надала слідчому судді ряд важливих документів. Зокрема, окремі витяги з реєстру по кожному епізоду обвинувачення. Також обвинувачення не представило доказів суду по епізоду, де мова йде про передачу даних щодо військової бази ГУР (дані є секретними, про що негайно повідомив прокурор, проте суддя не прийняв його аргумент).

Близько восьмої години вечора суддя пішов у дорадчу кімнату, а вже ближче до дев'ятої години суддя зачитав вирок у справі. Згідно рішення суду було обрано запобіжний захід для народного депутата України з фракції «ОТЗЖ» Віктора Медведчука. Суддя В'ячеслав Підпалий відмовив прокуратурі в клопотанні про взяття під варту, зате ухвалив взяти Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

Медведчуку разом з його соратником Тарасом Козаком інкримінують «державну зраду» і «приготування до розграбування національних цінностей на окупованій території». Голова Служби безпеки України Іван Баканов раніше повідомив, що Тарас Козак зараз знаходиться в Росії.

Читайте АСН в Google News