Степанов розповів про контракт з Pfizer на додаткові 10 мільйонів доз до кінця року

01.05.2021, 15:55

Після того, як в кінці місяця в Президент України Володимир Зеленський заявив про домовленість з компанією Pfizer про постачання в країну 10 мільйонів доз вакцин до кінця року і міністр охорони здоров'я відзвітував, що перша партія цієї вакцини надійде вже в травні поточного року, стало відомо про те , що контракт на поставку вакцини був збільшений з 10 мільйонної партії до 20 мільйонів доз до кінця року.

Інформацію про підписання нового контракту сьогодні вночі повідомив на своїй сторінці Facebook міністр охорони здоров'я Максим Степанов в суботу, 1 травня.

Як йдеться у нього в повідомленні, переговори були тривалі і важкі, проте домовленості з компанією Pfizer були досягнуті і контракт підписаний.

В цілому, як уточнив міністр, Україна отримає 20 млн 1150 доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року.

"Мої переговори з компанією Pfizer почалися ще в серпні минулого року і були досить напруженими. Лише через кілька місяців нам вдалося зрушити ситуацію з мертвої точки, після того як ми підключили дипломатичні установи США та України і міністра охорони здоров'я США Алекса Азара. Останні півроку ми працювали в режимі 24/7 над цим та іншими контрактами з компаніями-виробниками вакцин ", - написав Степанов.

За його словами, домогтися зрушень у переговорах вдалося після приєднання до них президента Володимира Зеленського, який особисто розмовляв з гендиректором компанії Альбертом вирує.

Як повідомив Степанов, перші поставки за цим контрактом - 500 тис. Доз - очікують в травні-червні, ще 4,5 млн доз прибудуть в третьому кварталі (липень-вересень), решта - 15 млн доз - в четвертому кварталі цього року.

Читайте АСН в Google News