Влада прийняла важливе рішення по роботі метро в Києві на час локдауна: всі деталі

23.03.2021, 12:16

З сьогоднішнього дня в столиці почалися відкладені раніше протиепідемічні заходи, пов'язані з виходом Києва в так звану червону зону карантину. Нагадаємо, локдаун в Києві триватиме три тижні - до 9 квітня.

Як повідомив у своєму Facebook повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, що рішенням Постійної комісії з ТЕБ та НС КМДА наземний і підземний транспорт столиці не будуть зупинені

Так само він повідомив, столичний метрополітен в Києві під час локдауна не припинятиме своєї роботи, проте звернув увагу на посилення вимог до пасажирів.

"Підкреслюю необхідність неухильного дотримання пасажирами протиепідемічних правил - масочного режиму і соціальної дистанції! Будьте відповідальними! Місто сьогодні робить все для того, щоб не допустити транспортного та економічної кризи і колапсу медичної системи!" - написав він.
Як буде працювати метро і інший громадський транспорт
Раніше Кабінет Міністрів змінив порядок роботи транспорту в регіонах з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки, а саме в такому рівні з сьогоднішнього дня живе Київ. Згідно цього порядку, рішення про роботу транспорту приймається на регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Саме тому рух транспорту в столиці не було призупинено.
Раніше Поворозник вже говорив, що громадський транспорт в Києві має працювати обов'язково. За його словами, "зупинка транспорту призведе до колапсу в місті".

При цьому громадський транспорт курсуватиме з наповненістю не більше 50% місць (метро це не стосується).

У той же час влада буде обмежувати доступ до метро в пікові години.

"Це обмеження буде працювати таким чином: якщо кількість людей велике в ранкові або вечірні години пік, частина дверей у вестибюль станції буде закриватися. Таким чином потік людей буде мінімізуватися", - заявив заступник мера Києва Володимир Бондаренко.

Власне, обмеження на вхід в пікові години, коли вхід працює не на всі двері, в метрополітені діє вже рік. Тому нічого нового пасажирів не чекає. Зате слід очікувати колапсів в метро, ​​коли люди "кучкуються" у величезних чергах.

Читайте АСН в Google News