Рецидивіст зізнався у вбивстві Марії Борисової після експертизи ДНК

18.03.2021, 11:00

У резонансній справі вбивства малолітньої дівчинки в Херсонській області наступіловремя, коли підозрюваний у вбивстві рецидивіст зізнався в злочині.

Це сталося після отримання результатів ДНК-експертизи, яка підтвердила причетність затриманого до злочину. До цього моменту він заперечував свою причетність. Варто звернути увагу, що спілкуватися з органами правопорядку затриманий вмів, адже він має за плечима чотири судимості, при цьому крайня з них закінчилася для нього п'ятирічним терміном в'язниці.
Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко на своїй Facebook-сторінці.

"Він зізнався, як тіло мертвої 7-річної Марії Борисової засунув в мішок і зав'язав його якимось шнуром і поясом. Так, для слідства його визнання важливо. Але більш значущим є висновок ДНК-експертизи. Біологічні зразки, знайдені на загиблої дівчинки, належать затриманому. Це факт ", - повідомив Клименко.

"Ми відразу були впевнені, що взяли саме цього. Але він довго заперечував. Досвід спілкування з людьми в погонах у нього є, адже за плечима - 5 років в'язниці - це остання ходка, а їх було 4", - розповів Клименко.

Зараз підозрюваний залишається під вартою. Поліція збирає і належним чином оформляє доказову базу.

"І ніякі маніпуляції не завадять - ми діємо згідно із законом і по совісті. За це жахливий вчинок він повинен відповісти", - резюмував Клименко.

Читайте АСН в Google News