Лютий нагадає українцям, чому він "лютий"

17.02.2021, 12:00

Народні прикмети говорять, що розхлябана погода триває як правило до Великодня. Тому українцям потрібно запастися терпінням, адже Великдень цього року буде аж 2 травня.

За прогнозами синоптиків лютнева погода аж до календарного початку весни буде дуже нестабільною. Після сильних снігопадів і морозів в країну прийде невелике потепління. Але триватиме воно кілька днів і арктичні морози знову накриють більшість областей.

Згідно прогнозу сайту Gismeteo, починаючи з наступного тижня в Україні різко потеплішає, але знову сніжитиме, а середу-четвер наступного тижня прийде ще одна хвиля сильного похолодання, аж до -20 градусів.

У східній частині країни морози не відпустять весь поточний тиждень, причому по ночах очікується до -17 градусів. З понеділка в цих регіонах очікується потепління, вдень до +3 градусів, але буде йти сніг. Після 24 лютого температура знову впаде до -21 -20 градусів вночі і до -10 градусів вдень. Весну жителі східних областей зустрінуть з морозами до -12 градусів і сильними снігопадами.

Південні області країни відчують на собі різкі перепади погоди, від -11 вночі до +11 градусів вдень. Потепління прийде після 21 лютого, і до кінця місяця денна температура буде плюсова, морози до -5 -3 градусів будуть тільки вночі. Чи не обіцяють жителям півдня і сильних опадів, можливий невеликий дощ.

На півночі до кінця цього тижня варто очікувати зниження температури до -25 градусів, а з 22 лютого прийде довгоочікуване потепління, вночі близько -1 градуса, вдень до +3 градусів. Але вже 24 лютого вночі вдарять морози до -23 градусів. На спад вони підуть після 26 числа і в північні області знову повернуться снігопади. Перший день весни буде холодним і з сильним снігом.

У західних областях сильні морози протримаються до суботи, 20 лютого, а потім настане потепління. Очікується плюсова температура навіть вночі, від +2 до +6 градусів. Після 24 лютого трохи похолодає, вночі до -4, вдень очікується +2 +4 градуси. Березня розпочнеться зі снігопадів і невеликого нічного морозу.

У Києві в п'ятницю, 19 лютого, буде найхолодніша ніч, до -23 градусів. З 21 лютого різко потеплішає, до -3 вночі і +4 днем. 24-25 лютого буде ще одна хвиля морозів, до -19 градусів вночі, а потім знову температура піде вгору. В останній день лютого і першого день березня буде холодно і очікується дуже сильний снігопад.

Читайте АСН в Google News