Степанов розказав про терміни поставлення вакцини

16.02.2021, 11:03

Як сообщает УНН, міністр здорового охорони Максим Степанов розказав про терміни поставок вакцину проти коронавірусу в Україні.

Поставки вакцину Pfizer COVAX в Україні трохи задержуються. А ось вакцини від коронавіруса компанії AstraZeneca очікуються 17-18 лютого. Тим часом решаються технічні моменти касательно доставки.

Він також підкреслює, що контракт підписаний та гроші на вакцини вже заплановані, тому залишаються логістичні моменти. У данний час іде процес відгрузки вакцину.

За словом Степанова, в Україні вже сформовані та підготовлені мобільні бригади для проведення першого етапу вакцинації. При цьому першими будуть привівати медики, які працюють у ковидних больницах.

Також першими вакцинують працівників зовнішньої медичної допомоги, мобільних бригад та працівників лабораторних центрів Мінздрави. Останні медики напівчатків на другому етапі вакцинації.

Напомнім, лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська оголосила, почему українці відказуються отримують лікування від коронавіруса. За її словом, затвердженням псевдоспеціалістів щодо небезпеки препаратів вводити людей у ​​забруднення, і приходить до того, що деякі відкази приймають лікування.

Читайте АСН в Google News