Аварія на запорізькій ТЕС. На атомній станції все в нормі.

04.02.2021, 10:04

У мережі почала з'являтися інформація про аварію на атомній станції в Запоріжжі. Деякі телеграм-канали опублікували повідомлення про проблеми в роботі на Запорізькій ТЕС і проблеми з постачанням електроенергії в міста Енергодар та Дніпрорудний, а так само в довколишні населені пункти. Частково ці повідомлення супроводжувалися досить похмурими фотографіями

Депутат Енергодарської міськради Анатолій Анохін на своїй сторінці в соцмережі написав

"У Запорізькій області в Енергодарі і Дніпрорудному зникло світло і вода через серйозну аварію на ЗаТЕС (Енергодар, яка належить Ахметову). Енергодар весь в диму, смердить гаром. Пішли чутки, що місто хотіли евакуювати. Пропадав інтернет. За всіма ознаками - серйозна аварія на самій ЗаТЕС. може бути навіть з зупинкою блоку (-ів). Гул, який всі чули - аварійний скид пара на ТЕС. Наскільки все серйозно - ніхто нічого сказати не може. Мобільний зв'язок перевантажений. Води немає - зупинилися насоси "

За словами мера Енергодара Орлова, електрику пропало близько 19:27. За попередньою інформацією, до цього призвела аварія на Запорізькій ТЕС ДТЕК.

"Все блоки теплової станції раптово сіли на" нуль ", - написав мер Енергодара.

За його словами, ЗаТЕС поки не надав офіційну інформацію про те, що сталося.

Через півгодини після блекаута електропостачання в місті почав частково відновлюватися.

"Медико-санітарна частина працює в штатному режимі, пацієнти забезпечені всім необхідним. В штатному режимі працює і Запорізька АЕС - про це повідомив начальник зміни АЕС", - написав мер Енергодара.

Прокоментував трапилося і керівник ЗОДА:

 

Читайте АСН в Google News