Лікар розповіла, скільки в Україні реально важких хворих COVID-19

02.02.2021, 10:18

В ефірі українського телеканалу в програмі ТСН, лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко розповіла про проблеми, з якими стикаються лікарі в лікарнях куди надходять ковідние хворі.

Як повідомила лікар, не дивлячись на те, що кількість важких хворих в лікарнях скоротилося майже в два рази від моменту самого піку - коронавірус в Україні нікуди не зник.
"У реанімації людей багато, так само багато людей в самому відділенні. У порівнянні з піковими моментами, які ми пережили восени і навесні минулого року, то ми зараз маємо трохи більше половини з того, що у нас було. Але є дуже велика проблема в зв'язку з тим, що зараз пацієнти надходять набагато важче ", - розповіла медик.

За словами Кобевко, в даний час основна проблема надходять пацієнтів в супутніх паталогії, саме в цьому небезпека отримати ускладнення від COVID-19.

"Мабуть, швидше за все, тому, що загострюються їх супутні патології, які і так є важкими. Яких протягом року майже не обстежували, тому що люди боялися звертатися в поліклініки, до сімейних лікарів, вони боялися ходити там, де є інші хворі, щоб не наражати себе на небезпеку заразитися коронавірусів. Можна так сказати, що це запущені випадки, то є хронічні хвороби, які зараз на тлі коронавируса дають таке більш ускладнений перебіг. у нас дійсно дуже багато пацієнтів у важкому стані і дуже багато з важкою супутньою патологією " , - розповіла інфекціоніст.

Також доктор зазначила, що в лікарнях багато пацієнтів з молоді, але вони швидше справляються з інфекцією.

Читайте АСН в Google News