В ЄС заявили про проблеми з поставками вакцини

26.01.2021, 09:48

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив про те, що затримки з поставками в Європейський Союз необхідної кількості вакцини проти COVID-19 можуть ускладнити надання допомоги його партнерам в боротьбі з пандемією.

Про це повідомляє ASN з посиланням на Укрінформ.

Про це під час прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили ситуацію з коронавірусів і стратегію поставок вакцин. Ми твердо переконані в тому, що справедливий розподіл вакцин по всьому світу є частиною рішення - не тільки через глобальну солідарність, а й виходячи з інтересів нашої власної безпеки в сфері охорони здоров'я », - сказав Жозеп Боррель за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справах.

Він підкреслив, що Євросоюз не буде в безпеці до тих пір, поки в безпеки не будуть його партнери і сусіди.

«Сьогодні ми розглянули можливості надання вакцин третіх країн. Це, безумовно, складне завдання через труднощі, з якими деякі члени ЄС самі стикаються в процесі вакцинації », - заявив Жозеп Боррель.

Європейський союз вже замовив 2,3 мільярда доз вакцини проти COVID-19 від різних виробників - більше, ніж зможе використовувати. Єврокомісія почала розробляти механізм, за яким члени ЄС зможуть передавати або продавати надлишок вакцини країнам-партнерам, зокрема, в регіони Західних Балкан, Східного і Південного сусідства.

Нагадаємо, в Парламентській асамблеї Ради Європи оскаржили повноваження російської делегації. З ініціативою оскарження повноважень Росії в ході зимової сесії виступила голова постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Марія Мезенцева. Питання підтримали 38 членів Парламентської асамблеї при необхідних 30 голосах, які представляли не менше п'яти національних делегацій. «Від імені моїх колег я заперечую повноваження делегації РФ на підставах по суті у зв'язку з серйозними порушеннями статуту Ради Європи та невиконанням Росією своїх зобов'язань», - заявила Марія Мезенцева.

Читайте АСН в Google News