У Казані судять сучасного "Раскольникова" на рахунку якого попередньо 32 убитих пенсіонерки

01.12.2020, 13:15

На території Росії, в Казані вранці вівторка 1 грудня затримали місцевого маніяка, одного з найбільш розшукуваних злочинців Татарстану, якого підозрюють у вбивстві близько 30 жінок пенсіонерок (за різними даними від 24 до 32).

Свої злочини сучасний «Раскольников» або, як його ще називають, «Казанський душогуб» здійснював в 2011-2012 роках. Вбивства жінок похилого віку стали відбуватися в Поволжі, в тому числі в Нижньому Новгороді, Казані та Уфі, з 2011 року.

Своїх жертв він вибирав виключно серед людей похилого віку - від 75 до 90 років, які проживають в хрущовках. Використовував стандартні психологічні прийоми: деяким зі своїх жертв він зустрічав на вулиці і пропонував допомогу - донести до будинку важкі пакети, іншим стукав у двері квартири, представляючись співробітником ТСЖ або соціальних служб, втирався в довіру. Але підсумок всього цього був один - вбивця душив своїх жертв тим, що потрапляло під руки.

Після цього він розсипав на підлозі засіб для чищення - щоб збити пошукових собак зі сліду. Потім маніяк викрадав з квартир цінні речі, хоча, за версією слідства, матеріальний інтерес не був визначальним. Йдучи з квартири, вбивця закривав двері на ключ або закривав її - так, щоб було складно відкрити зовні.

Затриманим виявився якийсь 38-річний Радик Тагіров, який зараз дає свідчення у справі. Розслідуванням займається головне слідче управління СК Росії, відзначає «Бізнес Online».

Як вирахували казанського душителя? Тагірова вирахували по ДНК. Дані вдалося отримати в ході дослідження речових доказів - на хустці і запальничку, які маніяк забув в квартирах двох жертв в Єкатеринбурзі, знайшли сліди поту, що належали одному і тому ж людині. Ці дані співпали з генетичними профілями слідів, які виявили раніше при розслідуванні серії вбивств в Поволжі.

 

 

Читайте АСН в Google News