Бердичів в очікуванні карантину. Раптом що зміниться

13.11.2020, 14:00

Місцеві видання Бердичева транслюють настрої населення до наступаючого сьогодні карантину вихідного дня.

Так видання "Новини Бердичева" пише, що Кабмін приймаючи постанову по карантину вихідного дня, лише озлоблює людей і заплутує ситуацію ще більше.

Видання задається питанням: в теорії на вікенд працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки і ветаптеки, банки, АЗС, пошта, а також заклади, які готують їжу на винос.

При цьому не зрозуміла ситуація з ринками. Конкретно не вказується, що їх робота заборонена, але в розпорядженні чітко написано «забороняється приймати відвідувачів суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування в магазинах». Тобто торгівля продуктами харчування на ринках не входить в дозволений вид діяльності, адже ринок - це не магазин.

Сьогодні можливі якісь ще зміни - відбудеться онлайн нараду прем'єра з главами обласних адміністрацій о 14.00. Можливо ближче до кінця дня з'явиться рішення Бердичівської комісії, яка, можливо, відповість на питання, які турбують бердичівців, більш зрозуміло.

Читайте АСН в Google News