У порту Антверпена конфіскували кокаїну на майже півмільярда доларів

06.11.2020, 13:30

Федеральна прокуратура Бельгії оголосила в четвер, що поліція і митниця конфіскувала в порту Антверпена 11,5 тонн кокаїну.

Конфіскація відбулася в рамках операції по ліквідації злочинного угруповання, яке возить наркотики між Латинською Америкою і Бельгією.

За інформацією бельгійських ЗМІ, це була найбільша конфіскована партія контрабандного кокаїну. Контейнери з наркотиком доставили в порт Зебрюгге і перевантажили на баржі призначенням в порт Антверпена. Контрабандисти розраховували доставити їх в Нідерланди.

Контейнери прибутку з Гайани 27 жовтня і були замасковані під вантаж металобрухту. Злочинці сховали в морському контейнері металевий контейнер, щоб приховати 11,5 тисячі кілограмів чистого кокаїну.

Після цього поліція провела серію обшуків в Бельгії і Нідерландах. Двох осіб затримали для допиту в Бельгії. Ще одного затримали в Нідерландах, щоб видворити з країни.

Всього у справі про цю злочинному угрупованні в попередньому ув'язненні перебувають 22 людини. Поліція вилучила близько трьох мільйонів євро готівкою.

В цілому в ході цього розслідування конфісковано 14,95 тонн чистого кокаїну. Як пояснюють бельгійські ЗМІ, якщо виходити з середньої оптової ціни в 30 тисяч євро за один кілограм, загальна вартість конфіскованого наркотику наближається до 450 мільйонам євро. У перерахунку на роздрібний продаж ціна подвоюється.

Читайте АСН в Google News