В Україні штрафуватимуть за відсутність масок будуть на місці, як за порушення правил дорожнього руху

05.11.2020, 16:15

По всій Україні хочуть ввести штрафи за перебування в громадських місцях без захисних масок, які будуть оплачувати прямо на місці, не чекаючи рішення суду. Нардепи підтримують таке рішення.
Про це в четвер, 5 листопада, під час брифінгу заявив міністр заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

За його словами, зараз йде «ураганне» поширення коронавируса, тому вкрай важливо дотримуватися маскового режиму. Сприятиме цьому прийняття законопроекту, який підготував МОЗ. Згідно із законопроектом, штраф за перебування в громадському місці без маски складе 170-255 гривень, і оплачуватися порушником повинен буде відразу, не чекаючи рішення суду.

Степанов зазначив, що раніше рішення про штрафи успішно оскаржували в судах - платили за фактом менше 3% порушників. Тепер же ситуація повинна змінитися. На людини без маски протокол буде складено на місці. Штрафи зможуть виписувати як працівники нацполіціі, так і представники місцевого самоврядування.

- Зараз буде такий же механізм, як при порушенні правил дорожнього руху. Це все заради здоров'я. Законопроект попередньо розглядався вчора. Нардепи підтримали цей законопроект, тепер розраховуємо на його прийняття в сесійній залі Верховної Ради, - підсумував Степанов.

Читайте АСН в Google News