У Білорусі розповіли про випадки відрахування з вишів страйкуючих студентів

28.10.2020, 14:30

Випадки відрахування з білоруських вузів студентів, які брали участь в несанкціонованих акціях протесту, носять одиничний характер, більшість з них продовжують навчальний процес, заявила прес-секретар міністерства освіти республіки Людмила Висоцька.

Напередодні в ході наради президент Біларусі Олександр Лукашенко заявив, що беруть участь в несанкціонованих протестах студенти повинні бути відраховані з вузів, і доручив їх відправити "кого в армію, а кого на вулицю".

"Безумовно, такі відрахування мають поодинокий характер. Основна маса студентів займаються", - сказала Висоцька. При цьому вона зазначила, що у міністерства немає точних даних щодо того, скільки студентів по країні вже були відраховані після участі в таких акціях протесту.

Після минулих в Біларусі 9 серпня виборів президента, на яких переміг в шостий раз Лукашенко, який набрав, за даними ЦВК, 80,1% голосів, в країні почалися масові протестні акції опозиції. При розгонах акцій відносно протестуючих, не згодних з результатами голосування, силовики використовували сльозогінний газ, водомети, світлошумові гранати, гумові кулі. Акції протесту тривають досі, найбільш масштабні - у вихідні дні. Крім того, проходять заходи прихильників Лукашенка, інавгурація якого відбулася 23 вересня.

Читайте АСН в Google News