Правляча партія в Росії вирішила відмовитися від послуг артистів і спортсменів в ролі депутатів. "Зірки в шоці"

25.10.2020, 16:00

«Єдина Росія» відмовляється від висування в Держдуму артистів, спортсменів і музикантів. Партія влади буде спиратися на людей з «професійними компетенціями», які можуть принести «практичну користь», повідомив URA.RU заступник голови генради ЄР, сенатор Сергій Пермінов. Нові вступні можуть серйозно змінити розклади в період узгодження кандидатів до Держдуми, оскільки уряди багатьох регіонів використовують селебріті як зброю проти сильних опозиціонерів.

Джерело URA.RU в партії влади розповів, що питання з селебріті постало у зв'язку зі зміною статусу Держдуми. «З поправками до Конституції статус Держдуми підвищився - депутати братимуть участь у призначенні членів уряду.

Спортсмени і артисти - діючі та колишні депутати Держдуми - розкритикували ідею керівництва «Єдиної Росії» не висувати їх на наступних виборах. Так вони відреагували на заяву заступника голови генради ЄР Сергія Пермінова URA.RU про те, що партія відмовляється від висування в Держдуму артистів, спортсменів і музикантів.

Як пояснив Пермінов, партія влади буде спиратися на людей з «професійними компетенціями», які можуть принести «практичну користь». Джерело URA.RU в партії влади розповів, що питання з селебріті постало у зв'язку з підвищенням статусу Держдуми через поправки в Конституції. Однак зірки не оцінили таку точку зору.

Боксер і депутат Держдуми Микола Валуєв заявив, що в даному випадку мова йде про висловлення думки однієї людини, а не всієї партії (цю ж позицію підтримала фігуристка Ірина Родніна). При цьому він нагадав, що Конституцією всім гарантовані рівні права. «У момент виборів наше законодавство надає всім однакові права. А всередині самої партії для цього існують праймеріз », - заявив він BBC.News.

Читайте АСН в Google News