Киянка померла на прийомі у стоматолога: подробиці інциденту

08.10.2020, 10:02

У Києві через недбалість лікаря в кріслі стоматолога померла 48-річна пацієнтка. Жінка прийшла на прийом і після уколу знеболювального препарату у неї розвинулася різка алергічна реакція. Медик намагався допомогти, але дійсно потрібні дії так і не зробив. Про це розповіли в прес-службі Київської міської прокуратури в Facebook.

Як повідомляється, після уколу у пацієнтки почалася алергія, яка спричинила втрату свідомості.

"У ході досудового розслідування встановлено, що стоматолог, здійснюючи стоматологічні процедури, вколов 48-річній пацієнтці знеболююче лікарський засіб, після чого в останній почалися прояви алергічної реакції на препарат, і як наслідок вона втратила свідомість", - йдеться в повідомленні.

При цьому в прес-службі передають, що медик таки намагався надати допомогу жінці: він почав робити непрямий масаж серця і штучне дихання, при цьому забув про один з найважливіших елементів надання екстреної допомоги при анафілактичний шок.

"У той же час, на противагу існуючим протоколам, лікар не зробив пацієнтці ін'єкцію адреналіну. Висновками експертизи встановлено наявність дефекту у вигляді бездіяльності лікаря при наданні медичної допомоги пацієнтці, а саме непроведення їй необхідного обсягу заходів, спрямованих на відновлення гострих порушень функції кровообігу і дихання, в першу чергу - медикаментозних, що має причинно-наслідковий зв'язок з настанням смерті потерпілої ", - додали в прокуратурі.

За даними прокуратури, стоматолога вже оголошено про підозру за фактом неналежного виконання професійних обов'язків, що спричинило смерть пацієнтки (ч. 1 ст. 140 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу і відсторонення його від виконання лікарської діяльності.

Читайте АСН в Google News