Пожежі загрожують 22 населеним пунктам, є загиблі: актуальна інформація про пожежі на Луганщині

01.10.2020, 08:39

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай дав актуальну інформацію про пожежі на Луганщині, повідомляє Аналітична Служба Новин.

За його словами, гасіння пожежі ускладнюється через сильний вітер, швидкість якого приблизно 30 м / с, а місцями і більше. Напрямок вітру постійно змінюється, що ускладнює роботу рятувальників.

На території Луганської області триває гасіння лісових пожеж в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах. У зв'язку з сильними поривами вітру, сталося поширення вогню.

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем становить близько 9,3 тис. Гектарів, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр ГСЧС.

За інформацією рятувальників, найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганській до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.

Основні осередки лісових пожеж:

  • - вогнище №1 між населеними пунктами Байдівка і Половинкине (Старобільський район) локалізована на площі 8 га. Не допущено поширення вогню на ці населені пункти;
  • - вогнище №2 між селами Піщане, Ніжньотепле, Артема (Станично-Луганський район). Займання очерету і сухої рослинності на площі понад 20 га. Евакуація не проводилася;
  • - вогнище № 3, який виник поблизу Трьохізбенка (Новоайдарський район) в результаті сильного вітру (20 м / с) по лісових масивах поширився до Сєвєродонецька (за даними лісгоспів вогнем пройдено близько 8,8 тис. Га);
  • - вогнище №4 поблизу с. Вільхове (Станично-Луганський район) вогнем пройдено 200 га лісу;
  • - вогнище №5 поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район) загоряння більше 6 га очерету і сухої рослинності.
  • - вогнище №6 поблизу сіл Лобочево, Геївка (Станично-Луганський район) сталася лісова пожежа на площі 300 га.

До гасіння вогню залучено 1 тис. 229 осіб та 204 од. техніки з Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської та Харківської областей.

За даними ГСЧС, в результаті пожеж загинуло 4 особи (3 цивільних, 1 працівник лісгоспу) і госпіталізовані 10 осіб.

За оперативними даними евакуйовано 120 осіб.

Кількість знищених та пошкоджених будівель і споруд уточнюється.



Читайте АСН в Google News