Що побачать українці в платіжках за комуналку з 1 жовтня

27.09.2020, 07:02

Як вже раніше повідомляла Аналітична Служба Новин, з першого жовтня в країні підвищаться тарифи на оплату електрики, вірніше - на його перші 100 кВт / год.

Уже з першого жовтня повинна піднятися і ціна на перші 100 кВт / год електроенергії для населення, причому подорожчає вона істотно - практично в два рази. І це ще не все. Подорожчає і газ, а цінник холодної води - на 22%.

Нові тарифи вже повинні були бути передані місцевій владі на узгодження, пишуть Українські новини з посиланням на інформацію Міненерго.

Робиться акцент на тому, що нові тарифи створені для меморандуму України і МВФ, і ці зміни тарифів вже повинні були бути передані місцевій владі на узгодження.

"Уже з першого жовтня повинна піднятися і ціна на перші 100 кВт / год електроенергії для населення. Вона була незмінною з 2017 року. Практично в два рази - з 0,9 грн до 1,68 грн. Такі плани були оприлюднені ще в презентації меморандуму про скорочення "зеленого" тарифу ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з жовтня місяця планується підняти тарифи на холодну воду. Розмір підвищення складе 22%.

Як повідомляють в НКРЕКП, причиною підвищення тарифів є зростання заробітних плат співробітників, а також підвищення вартості витратних матеріалів.

Читайте АСН в Google News