Зеленського нагадав в ООН, що війна в Україні - це війна в Європі

22.09.2020, 10:17

В цьому році, в зв'язку з пандемією корнавіруса урочисте засідання Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй з нагоди 75-ї річниці ООН проходило в онлайн-режимі. Лідери країн висступалі зі своїми промовами не виїжджаючи зі своїх країн.

Президент України Володимир Зеленський так само виступив в онлайн-режимі. Текст виступу глави України опублікований на офіційному сайті президента.

У своєму виступі він привітав присутніх і нагадав учасникам Генасамблея про роль України у створенні самої Організації Об'єднаних Націй, яка є одним з членів-засновників організації.

Так само він звернув увагу на російську агресію щодо України і про те, що в сучасному світі до сих пір присутнє таке поняття як окупація. У своїй промові він нагадав слухачам, що до агресііна українців і розв'язану проти неї війну потрібно розглядати як війну в Європі.

"Сьогодні ми згадуємо про доленосну конференцію в Сан-Франциско. Тоді важке і нестабільне повоєнний час об'єднало держави-засновників, спонукаючи їх відкинути протиріччя, щоб побудувати кращий світ. Світ світу, поваги, верховенства міжнародного права, прав людини і правди", - сказав Зеленський.

Він додав, що і сьогодні світ сповнений конфліктів, агресії, диктатури і порушень прав людини.

"75 років тому підстави ООН стало символом того, що людство повинно було засвоїти трагічний урок Другої світової війни. Але окупація Криму та військова російська агресія на Донбасі свідчать про те, що цього уроку не засвоїли. Я хотів би нагадати, що це не тільки війна в Україні. це війна в Європі. І це не просто зазіхання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до розподілу сфер впливу в світі ", - заявив президент.

Читайте АСН в Google News