На Україну насувається хвиля грозових дощів

02.09.2020, 01:30

Погода в Україні на початку вересня охолодить річний запал першими осінніми дощами. Починаючи з середи, 2 вересня, спочатку в західних областях України дощі протягом наступних декількох днів пройдуть хвилею по всій території України. Однак до кінця тижня по всій території України, за винятком окремих районів в її східній частині встановиться знову суха погода з середньою температурою 25-26 градусів.

Починаючи з учорашнього дня, 1 вересня, в ряді західних областей вже почалися грози, місцями град і шквали 15-20 м / с, а в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Волинській областях значні дощі. При цьому з 1 по 4 вересня в південній частині, східних, центральних областях і більшості районів Сумської, Тернопільської та Хмельницької областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

До четвертого вересня дощ дійде до центральних і південних областей, залишивши за собою на західній Україні сонячну погоду. П'ятого вересня смуга дощу зміститься на східні кордони країни і пройдуть над Кримом.

Читайте АСН в Google News