Призводять до смерті. Дієтологи розповіли, як правильно їсти яйця

18.03.2019, 08:47

Фахівці Північно-західного університету при Медичній школі імені Файнберга в Чикаго здійснили дослідження, що дає відповідь на питання: скільки яєць можна вживати щодня без ризику нашкодити здоров'ю? Вчені констатували, що поїдання більше двох яєць на день підвищує ризик серцево-судинних захворювань, а заодно і смерті, розповідає CNN.

Вчені встановили: у людей, які регулярно споживають по 300 мг холестерину, ризик хвороб серця і судин зростав 3,2%, ризик смерті - на 4,4%. У тих, у чиєму раціоні збільшувалася кількість яєць, ці ризики підвищувалися ще значніше.

Вчені відзначають, що 300 мг холестерину міститься в трьох яйцях (в жовтках). Таким чином, вживання більше двох яєць на день може бути смертельно небезпечною звичкою для людини. Але з боку критиків уже пролунала думка про те, що виявлений ​​взаємозв'язок досить незначний і до того ж вимагає додаткового підтвердження.

Дієтологи кажуть, що в тижневому раціоні повинно бути не більше 4-5 яєць. Яйця слід вживати термічно обробленими. Для вживання в сирому вигляді підходять тільки яйця перепілки. Дієтологи рекомендують їсти яйця на сніданок. Сир, і м'ясо птиці, і яйце повинні чергуватися, тоді харчування буде збалансованим і різноманітним.

Читайте АСН в Google News