Telegraph: Парламент поставили Мей ультиматум по Brexit

16.03.2019, 19:10

Прем'єр-міністру Великобританії Терезі Мей був поставлений ультиматум щодо виходу Британії зі складу Євросоюзу (Brexit), який може привести до її відставки. Про це повідомляє видання The Daily Telegraph, з посиланням на свої джерела в британському уряді.

Як повідомляється, політичне майбутнє британського прем'єра Терези Мей зараз знаходиться під загрозою після провальних голосувань в парламенті Британії за угодою з ЄС про Brexit. Але в той же час консерватори в парламенті можуть підтримати цю угоду з Євросоюзом, якщо Тереза ​​Мей піде у відставку. Як передбачається, Мей може покинути пост прем'єр-міністра вже в травні або липні цього року, щоб її наступник міг почати чергову фазу переговорів з Брюсселем, якщо Brexit буде відкладений.

Нагадаємо, 14 березня британський парламент проголосував за звернення до Євросоюзу з проханням про відстрочення виходу зі складу ЄС. 412 депутатів підтримали цю пропозицію, 202 проголосували проти. Вихід Великобританії з Євросоюзу, ймовірно, буде відкладено до 30 червня, якщо Тереза ​​Мей переконає депутатів в необхідності підтримати досягнуту раніше з угоду.

Читайте АСН в Google News