У Росії перевірять, чи правда що "Христос Воскрес"

11.03.2019, 09:10

Редакція єкатеринбурзького інформагентства «ТочкаНьюс» направила прес-службі Держдуми офіційний запит з проханням пояснити, чи не буде вважатися фейковою новина зі згадуванням великоднього вітання («Христос воскрес!»). Про це повідомляється на сайті видання.

Крім цього, в зверненні на ім'я голови Держдуми В'ячеслава Володіна ставляться наступні питання: «Як по-вашому, воскресіння Христа - це фейк чи реальність?», «Який штраф піде для ЗМІ за це зухвале освітлення чергового фейкового свята в Росії чи це все- таки реальність?», «Особисто ви зможете довести воскресіння Христа як факт або це все-таки фейк, і як, на вашу думку, висвітлювати цю подію в ЗМІ?»

7 березня Держдума в третьому, остаточному читанні прийняла законопроект, що забороняє ЗМІ поширювати фейкові новини, тобто недостовірну інформацію. Власникам ресурсів, які порушили це правило, загрожує блокування. Фейковими вважаються новини, які через перекручування фактів створюють загрози суспільству. Серед них у документі називаються можлива шкода здоров'ю та життю людей, загрози для роботи важливих об'єктів, порушення порядку тощо.

Читайте АСН в Google News