У Києві "накрили" організатора дитячої порностудії

25.02.2019, 13:45

У Києві поліцейські затримали організатора дитячої порностудії, повідомляє прес-служба столичного главку Нацполіції.

За даними копів, заходи щодо встановлення та документування злочину проводилися в рамках співпраці з колегами з Великої Британії. Затриманий у різних орендованих фотостудіях столиці організував, режисирував, брав участь і проводив фото-, відеозйомки матеріалів порнографічного характеру за участю малолітніх та неповнолітніх дітей.

В результаті попереднього розслідування справи поліцейські встановили та задокументували злочинну діяльність 51-річного чоловіка. Фігурант, прикриваючись діяльністю професійного фотографа, підшукував неповнолітніх осіб жіночої статі. Зловмисник входив із ними в довірчі відносини, а пізніше схиляв їх до статевих зносин з ним і його 22-річним спільником. Відзнятий матеріал він за кошти збував через мережу інтернет в країни ЄС, Азії та Америки.

 

За статеві відносини з неповнолітніми та  "порнозйомку" зловмисник платив дітям від 500 до півтори тисячі гривень.

Поліцейські виявили та вилучили підручники з неврології раннього дитячого віку, підліткової психіатрії, поведінки підлітків, а також фотоплівки, фотокамери, записні книжки, платіжки про перерахування організатору грошових коштів від громадянина іншої держави. Також вилучили банківські картки, металеві ланцюги, апаратуру для проведення зйомок і гроші. Крім того, за місцем проживання старшого чоловіка поліцейські виявили двох неповнолітніх дівчат, щодо яких фігурант готувався здійснити розпусні дії і виготовити дитячу порнографію.

Вже встановлено, що від злочинної діяльності затриманого постраждали п'ятеро неповнолітніх.

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Тривають заходи по встановленню малолітніх і неповнолітніх дітей, які піддавалися сексуальній експлуатації.

Відзначається, що інформація про злочинну діяльність затриманого потрапила в ЗМІ, тому зловмисник встиг знищити частину доказів його злочинної діяльності.

Раніше повідомлялося, що в Києві чоловік з орендованого чотириповерхового будинку зробив величезну порностудію, найнявши на «роботу» 20 веб-моделей, а також двох адміністраторів і вербувальницю, яка проводила співбесіди з потенційними «співробітницями».

Читайте АСН в Google News