Молочні зуби розкажуть, чи будуть у дитини психічні відхилення

19.02.2019, 07:53

Дослідження фахівців Массачусетської лікарні загального профілю (США) показало, що стан молочних зубів пов'язаний із психічним здоров'ям. Вчені заявили: в майбутньому підвищений ризик психічних розладів загрожує тим дітям, чиї молочні зуби мають дуже в тонку, схильну до пошкоджень емаль.

Фахівці вивчили стан молочних зубів, зібрані у кількох десятків шестирічних дітей. Зуби були вивчені за допомогою візуалізації з високою роздільною здатністю. Після цього була зібрана докладна інформація про поведінку кожного з маленьких випробовуваних. Таким чином була встановлено цікава кореляція.

«Між станом молочних зубів і поведінкою дітей існує безсумнівний зв'язок. Ті діти, у яких емаль зубів була тонкою і схильною до ушкоджень, частіше за інших мали проблеми з концентрацією уваги і поводилися агресивно. Подібна поведінка підвищує ризик психічних захворювань у майбутньому», - констатували автори дослідження.

За версією вчених, на стані зубів, які починають формуватися ще у внутрішньоутробному періоді, позначається все, що відбувається з плодом протягом вагітності. Погане харчування або хронічний стрес, з якими жінка стикається під час вагітності, однаково негативно позначаються як на стані зубів плода, так і на його головному мозку, відзначили фахівці.

Читайте АСН в Google News