Дослідники назвали продукт, що частіше за інших провокує рак

18.02.2022, 14:15

Вчені під час дослідів над мишами встановили, що цукор провокує розвиток раку. Одній групі тварин давали сахарозу, кількість якої можна порівняти з рівнем споживання цукру жителями західних країн, пише Food News. Решту мишей тримали на крохмальної дієті без цукру.

Результати дослідження показали, що у першої групи цукор в крові викликав прискорене зростання пухлини поряд з появою метастазів. При цьому було встановлено, що фруктоза була причиною метастазів в легенях мишей.

У зв'язку з цим вчені рекомендують обмежити вживання цукру або відмовитися від нього зовсім для зниження ризику виникнення онкологічних захворювань, діабету, хвороб серця і ожиріння.

Читайте АСН в Google News