За півтора місяця до виборів: хто лідирує в президентському рейтингу

14.02.2019, 16:50

Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко є лідерами в президентському рейтингу напередодні виборів, які відбудуться 31 березня. Такі дані соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 31 січня по 10 лютого 2019 року.

Згідно з результатами опитування, якби вибори президента проходили на початку лютого, то з усіх громадян України віком від 18 років - 16,4% проголосували б за Володимира Зеленського, 10,8% - за Петра Порошенка, 9,6% - за Юлію Тимошенко, 6% - за Юрія Бойка, 4% - за Олега Ляшка, 3,7% - за Анатолія Гриценка, 1,7% - за Євгена Мураєва, 1,4% - за Ігоря Смешка, 1,4% - за Андрія Cадового, 1,3% - за Олександра Шевченко, 1% - за Олександра Вілкула, 0,8% - за Руслана Кошулинського, за інших кандидатів - всього 2,7%.

Респондентам додатково ставилося запитання, за кого ще, крім свого основного вибору, вони також готові проголосувати, а також - за кого з кандидатів вони не голосували б ні за яких обставин. У таблиці наводиться рейтинг «першого» вибору, рейтинг «другого» вибору (тобто який% всіх респондентів розглядає цього кандидата як свій «другий» вибір) і антирейтинг.

Нагадаємо, Зеленський і ветерани АТО посварилися у Львові.

Читайте АСН в Google News