Росія відправить своїх спостерігачів на вибори в Україні

13.02.2019, 19:15

Росія всупереч забороні направить своїх спостерігачів на вибори в Україну, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"12 лютого в МЗС Росії надійшов циркулярний запит БДІПЛ ОБСЄ на відрядження короткострокових спостерігачів до складу міжнародної місії з моніторингу президентських виборів на Україні 31 березня ц.р. Як відомо, раніше ЦВК України відхилив заявки, подані БДІПЛ, на акредитацію двох довгострокових спостерігачів від Росії в складі цієї місії. через це ми були змушені скасувати їх відрядження", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на це, російська сторона має намір використовувати "своє право брати участь в міжнародному спостереженні за виборами в іншій державі-учасниці ОБСЄ".

"Наші дії засновані на взаємних зобов'язаннях всіх країн ОБСЄ забезпечувати безперешкодний доступ спостерігачів на вибори один одного. Дана міра покликана гарантувати прозорість і демократичність виборчих процесів. Російські кандидатури до складу короткострокового компонента місії будуть належним чином спрямовані в БДІПЛ відповідно до отриманого запрошенням. Розраховуємо, що їм будуть надані всі необхідні умови для виконання функцій міжнародного спостереження. Короткострокові спостерігачі місій БД ІПЧ здійснюють моніторинг безпосередньо в день голосування. Члени довгострокового компонента відстежують весь хід виборчого процесу до, під час і після виборів", - резюмували в МЗС країни-агресора.

Нагадаємо, Верховна Рада в ході пленарного засідання, 7 лютого, заборонила російським спостерігачам брати участь у виборчому процесі на парламентських і президентських виборах в Україні.

Читайте АСН в Google News