Вегетаріанство названо найнебезпечнішим явищем, яке погубить планету

28.12.2021, 12:15

Відмова від м'яса, всупереч поширеній думці, не врятує планету від глобального потепління. Навпаки – ситуація може погіршитися, з'ясували вчені з Каліфорнійського університету (США).

Тваринницькі ферми вважаються основними джерелами метану – парникового газу, що надходить в атмосферу Землі. Але статистика свідчить: на частку сільського господарства припадає лише 9% шкідливих викидів, конкретно на тваринництво – 3,9%, повідомляє Science Alert.

Це не можна порівняти з викидами від виробництва електроенергії і транспорту (по 28% відповідно) і важкої промисловості (22%). Експерти відзначають: навіть якщо всі жителі США поголовно відмовляться від м'ясних продуктів, викиди знизяться всього на 2,6%.

Також варто врахувати і величезну економічну небезпеку такого кроку: сфери, пов'язані з тваринництвом, забезпечують роботою близько мільярда людей. Перехід на вегетаріанство зажадає розширення сільськогосподарських угідь, а отже, вирубки лісів і руйнування небагатьох острівців дикої природи. Вчені відзначили, що, з урахуванням зростання населення планети (до 2050 року воно може досягти 9,8 млрд осіб) вживання м'яса буде більш безпечним, ніж відмова від нього.

Читайте АСН в Google News