Індійці назвали кращі трав'яні чаї проти головного болю

04.12.2021, 12:59

Чи знали ви про те, що головного болю іноді можна позбутися за допомогою чаю на рослинній основі. Експерти з Індії назвали п'ять найбільш ефективних напоїв.

Давно відомо про те, що чай з квіток ромашки володіє протизапальною дією. Це одна з основних причин, чому цей напій вважається хорошим антисептиком. З давніх-давен чай з ромашки застосовували при мігрені і головних болях, і сьогодні теж варто спробувати скористатися його чудодійним властивостями.

Чай з корицею - дуже ефективний домашній засіб лікування головного болю та інших проблем зі здоров'ям. У цьому напої багато магнію, волокон, заліза і кальцію. Він також допомагає регулювати рівень цукру в крові і показники ліпідів.

Чай на основі імбиру допоможе не тільки при лікуванні головного болю, але і в боротьбі з  мігренню. Він містить протизапальні компоненти, що пригнічують синтез простагландинів, які викликають запалення і біль. А саме це і призводить до зникнення головного болю.

М'ятний чай здавна вважається одним з найбільш смачних і корисних напоїв. Він має антибактеріальні властивості і, крім головного болю, м'ята також зменшує симптоми нудоти, блювоти і розладів шлунка.

Чай масалу - екзотичний напій з індійського континенту, багатий антиоксидантами і володіє знеболюючою дією. Більше того, він містить у собі ідеальне поєднання різних спецій: кориці, кардамону, імбиру тощо, що робить цей напій освіжаючим і лікувальним.

Читайте АСН в Google News