Кава і чай під час вагітності зменшують вагу дитини

26.11.2021, 12:01

Вживання чаю або кави під час вагітності зменшує розмір майбутньої дитини, як показало дослідження. Це відбувається навіть у тому випадку, якщо жінка вживає менше безпечного рівня цих напоїв.

Дослідження вчених з Університетського коледжу Дубліна прийшло до несподіваного висновку про те, що  жінки, які вживають під час вагітності чай або каву, згодом значно частіше народжують невеликих за розміром дітей.

Автори дослідження вважають, що кофеїн обмежує приплив крові до плаценти, що негативно впливає на ріст дитини. Свої висновки вчені зробили на основі спостережень за 941 парою матерів і дітей, що з'явилися на світ в Ірландії. Так виявилося, що обсяг кофеїну в раціоні матері також скорочує зростання малюка і окружність його голови.

Спостереження показали, що жінки, які вживали максимум кофеїну, народжували дітей, які важили приблизно на 170 г менше, в порівнянні з малюками від мам, які вживали мінімум кофеїну. Дослідження показало, що навіть безпечна доза кофеїну все одно призводить до зменшення ваги дитини.

Читайте АСН в Google News