Переворот в Чорногорії: з'явилося ім'я ще одного ГРУшника-організатора

22.11.2018, 20:30

Один з організаторів спроби держперевороту в Чорногорії в 2016 році, який фігурував в матеріалах прокуратури під ім'ям Володимира Попова, виявився співробітником російського ГРУ Володимиром Мойсеєвим.

Як повідомляють The Insider і Bellingcat, Моїсеєв народився в малонаселеному селі Курганської області в 1980 році, після армії вступив до Тюменського вищого військово-інженерного командного училища. Пізніше переїхав до Москви і проходив підготовку у військовій частині, яка відноситься до спецназу ГРУ. До 2015 року Моїсеєв проживав в гуртожитку своєї в/ч, а в березні того року отримав квартиру в московських Черемушках.

Моїсеєв під ім'ям Попова неодноразово відвідував Балкани, Кавказ і Туреччину під виглядом журналіста і агента щодо морського страхування.

Нагадаємо, в Подгориці в суді у справі про невдалий переворот сторона звинувачення повідомила, що двоє співробітників спецслужб РФ Володимир Попов і Едуард Шишманов є основними організаторами спроби підірвати конституційний лад країни, а також повалити чинну владу. Прокуратура повідомила, що зазначені громадяни РФ є співробітниками військової розвідки, звинувачуючи їх також в тероризмі. Зараз обидва росіянина перебувають в розшуку, суд над ними проходить заочно. Крім цього, судовий розгляд проходить відносно інших 12 підозрюваних.

  

Читайте АСН в Google News