Чудо в Неаполі. В руках глави УГКЦ розрідилася кров святого Януарія

22.11.2018, 06:57

У неділю, 18 листопада, українська громада в Італії відсвяткувала 85-ту річницю Голодомору. З цієї нагоди кардинал Крішенціо Сепе, архієпископ Неаполя, виставив для вшанування найбільшу реліквію своєї єпархії - ампулу з кров'ю святого мученика Януарія.

В заключний момент покладання реліквії в сховище згусток крові святого Януарія розрідився в руках Патріарха Святослава. Про це повідомляє сайт УГКЦ.

Хранитель реліквії повернувся до віруючих з оголошенням: «Сталося диво: кров св. Януарія стала рідкою в руках Блаженнішого Святослава», демонструючи капсулу з повністю розрідженою кров'ю. Після цього Глава УГКЦ знову благословив віруючих мощами святого.

Щорічно в Неаполі, на свято святого Януарія, 19 вересня, кров з густої форми перетворюється в рідку. Таке чудо, як правило, відбувається три рази на рік: 19 вересня, 16 травня і в суботу перед першою неділею травня.

Додамо, що «диво крові св. Януарія» є викликом для сучасної науки. Його кров застигла ще в IV столітті і кілька разів на рік переходить в рідкий стан. Неаполітанського святого шанує як католицька, так і православна церква. Януарій - італійський священномученик, був єпископом, мученицьку смерть прийняв близько 305 року - йому відрізали голову. Християни Неаполя взяли тіло святого, а його засохлу кров зібрали з землі в посудину. На його могилі протягом століть продовжує відбуватися багато чудес.

Читайте АСН в Google News