"Чорна п'ятниця" в Україні: як вас будуть обманювати на розпродажах

21.11.2021, 14:00

"Чорна п'ятниця" - традиція, що перейшла до нас з Америки. У 2021 році "чорна п'ятниця" розпродажів в Україні пройде 26 листопада. Дізнайтеся, як обманюють у магазинах під час знижок і розпродажів

У цей день шопоголіки будуть атакувати магазини, тому що тільки раз на рік магазини скидають ціни на честь «Чорної п'ятниці». Але як купити дійсно знижений у ціні товар? І на що йдуть хитрі маркетологи щоб заманити вас на розпродаж? Будь-яка розпродаж, сезонна або «Чорна п'ятниця» - спосіб заробити на покупцях гроші. Тому маркетологи нерідко обманюють на знижки. Ось 5 найбільш популярних способу обману.

Спосіб 1 - немає товару

Магазин пише про грандіозні знижки, і покупці біжать туди в надії купити товар дешевше. Але товару за знижкою немає. Продавці розводять руками - не встигли і пропонують натомість купити товар дорожче.

Спосіб 2 - підняття цін
Недобросовісні магазини перед знижками спочатку піднімають ціни, а потім опускають. За фактом ніякої знижки не виходить.

Спосіб 3 - знижка на певний товар
Розпродаж влаштовують на неходовий товар. У цю категорію потрапляє найменший і найбільший розмір одягу і взуття, або сама неякісна побутова техніка. Також знижку можуть зробити на «залежаний» товар, що не користується попитом.

Спосіб 4 - зробити знижку на брак

Але забути сказати про те, що річ знижена в ціні через брак. Може, покупець не помітить відірваний ґудзик або пляму на нижній кромці.

Спосіб 5 - велика знижка на вітрині
На вітрині магазину може гордо красуватися напис про знижку - до 70%, але в самому магазині товар подешевшає в основному на 15%, а товарів зі знижкою в 70% буде буквально кілька речей. Покупець ведеться на величезні знижки і заходить у магазин. І, як показує практика, не виходить з магазину з порожніми руками.

Читайте АСН в Google News