Скандал з обранням глави Інтерполу: братом кандидата від РФ виявився український дипломат

20.11.2018, 07:33

Молодший брат росіянина Олександра Прокопчука, який претендує на пост глави Інтерполу від Росії, є українським дипломатом.

Раніше Україна пригрозила вийти з Інтерполу, якщо організацію очолить її представник Олександр Прокопчук.

Як пише ZN.UA, Ігор Прокопчук більше восьми років керує постійним представництвом України при міжнародних організаціях у Відні. Видання відзначає, що зараз його зв'язки з братом-росіянином перевіряються, проте незрозуміло, чому ця перевірка не була проведена раніше. Сам дипломат поки не прокоментував ситуацію

Як повідомляється на сайті диппредставництва, Прокопчук-молодший народився в 1968 році в Житомирській області, в 1992 році після закінчення Київського державного університету ім. Тараса Шевченка вступив на дипломатичну службу. Дипломатичну кар'єру розпочав з роботи в Управлінні інформації МЗС. У 1994-97 роках працював в посольстві України в Великій Британії та Північної Ірландії. У 1997 році був переведений в Нью-Йорк для роботи в офісі голови Генеральної Асамблеї ООН.

По поверненню в МЗС України в 1998 році працював радником в секретаріаті міністра закордонних справ, а пізніше був призначений заступником начальника управління - начальником відділу США і Канади. З 2001 по 2004 рік був радником-посланником посольства України у Великій Британії та Північної Ірландії. З серпня 2004 року до 2008 року очолював Департамент МЗС України, в сферу компетенції якого входить розвиток двосторонніх відносин з державами Центральної та Східної Європи, Балканського регіону, Південного Кавказу. З березня 2008 по червень 2010 року - Надзвичайний і Повноважний Посол України в Литовській Республіці.

29 червня 2010 року його було призначено постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні. З 2011 року дипломат також працює в органах ОБСЄ, де з 2013 року є головою постійної ради організації.

Читайте АСН в Google News