7 симптомів, які говорять, що ви їсте занадто багато цукру

14.11.2021, 14:30

1. Тяга до цукру/вуглеводів
Так само, як кокаїн, цукор викликає звикання, і наслідки однакові. Коли ви споживаєте цукор, він викликає вивільнення гормону задоволення, званого дофаміном. Несвідомо ви можете розвинути тягу до солодощів і простих вуглеводів, щоб отримати "дозу". Подібно до інших залежностей, ваше тіло розвиває толерантність до цукру і, таким чином, чим більше ви споживаєте, тим більше ви хочете. Це відбувається навіть тоді, коли ви не відчуваєте голоду.

2. Втома і брак енергії
Є види нейропептидів під назвою орексини, які формують білок у головному мозку. Ці передавачі регулюють цикл сну/неспання. Навіть незначне підвищення рівня цукру в крові пригнічує передачу нервових сигналів орексинам. У свою чергу, це викликають стан сонливості. Це означає, що ви можете відчувати безсоння або настороженість незабаром після їжі або пиття. Коли рівень цукру в організмі знижується, ви починаєте відчувати втому або виснаження.

3. Збільшення ваги
При прийомі в надлишку цукор може накопичувати жир. Крім того, вживання занадто великої кількості цукру пригнічує гормон лептин, який сигналізує організму, коли потрібно припинити їсти. Більшість людей, які стають млявими і відчувають втому від прийому цукру, також гірше працюють.

4. Грип та застуди
Надмірне вживання цукру негативно впливає на імунну систему. Це головним чином відбувається тому, що глюкоза заважає діяльності білих клітин крові, які воюють із патогенами і вірусами. Вживання занадто великої кількості цукру робить вас вразливими до будь-яких інфекцій.

5. Пошкоджені смакові рецептори
Майже кожна людина визначає солодкий смак як щось приємне. Язик звикає до різних смаків, включно з цукром. Дослідження, проведене британськими дослідниками, показало, що у людей з надмірною вагою розвивається притуплена чутливість до солодкого і пристрасть до солодкої їжі.

6. Проблеми шкіри
Здатність вашої шкіри виробляти колаген визначає її текстуру і структуру. Природно, молекули цукру пов'язують колаген, щоб допомогти клітинам колагену циркулювати навколо. Більш високі рівні цукру в тілі можуть зробити клітини колагену менш рухливими. В результаті це може спричинити жорсткість тканин шкіри. Коли ваша шкіра втрачає пружність, то з'являються зморшки та інші проблеми.

7. Рак
Збільшена продукція інсуліну і внутрішнє запалення можуть викликати анормальну і швидку продукцію клітин у тілі. Ракові клітини зазвичай процвітають у цукрі. Це ще одна важлива причина, з якої ви повинні відмовитися від цукру.

Ось кілька порад, як подолати тягу до цукру
Уникайте солодких закусок і штучних підсолоджувачів.
Поступово скорочуйте рівень вживання цукру.
Поміняйте солодощі на здорову їжу.
Регулярно пийте багато води, щоб вивести токсини і надлишок цукру.
Спробуйте пробіотики, щоб поліпшити здатність травної системи переробляти цукор і збалансувати кишкову флору.
Вправи регулярно спалюють цукор, перш ніж він відкладеться у вигляді жиру.

Читайте АСН в Google News