Статистики розповіли, на які дні і час припадає пік самогубств

08.11.2021, 17:00

Нове дослідження в Японії показало, що пік самогубств припадає на ранок понеділка. У дослідженні вчених з Waseda University в Токіо і Osaka University вчені з'ясували, що пік суїцидів припадає на ранок понеділка серед офісних працівників чоловічої статі середнього віку (від 40 до 65 років).

Виявилося, що час доби, в яку людина вирішується звести рахунки з життям, залежить від її статі, віку і економічної обстановки.

Японія продовжує утримувати лідерські позиції в світі за числом суїцидів, незважаючи на те, що в цій країні відзначається один із найвищих рівнів життя у світі. Все більша кількість японських дітей і підлітків добровільно йдуть з життя, ця цифра різко зросла останніми роками.

Зокрема, в середньому протягом року відбувається 250 самогубств школярів, серед причин яких були цькування, сімейні проблеми і стрес. Раніше уряд також відзначило потужний стрибок числа суїцидів 1 вересня - в день початку навчального року. Він пов'язаний з психологічними проблемами школярів, які піддаються цькуванню.

Читайте АСН в Google News