У Раді визначилися з термінами пільгового розмитнення «євроблях»

07.11.2018, 15:15

Українські законодавці визначилися з правками до законопроектів про «євробляхи», визначивши терміни розмитнення автомобілів з єврономерами на пільгових умовах. Відповідні рішення були прийняті під час засідання Комітету ВР з питань податкової і митної політики. Про це заявила глава комітету Ніна Южаніна, повідомляє  ТСН.

Як повідомляється, поправки до проектів законів передбачають введення пільгового періоду для розмитнення автомобілів з єврореєстрацією. Цей період буде становити три місяці після набрання законом чинності. Як розповіла голова комітету ВРУ, перші два місяці пільгового періоду власники автомобілів зможуть розмитнити свої транспортні засоби зі знижкою в 50%, в останній, третій місяць, знижка становитиме 25%. Також протягом ще трьох місяців «євробляхери» зможуть розмитнити свої автомобілі, сплативши повну ставку, але без застосування штрафних санкцій.

Ніна Южаніна висловила надію, що власники автомобілів на єврономерах, які не бажають більше порушувати законодавство України, зможуть розмитнити транспортні засоби протягом встановленого періоду. Вона уточнила, що формула розмитнення залишиться тією ж, що і в першій версії проекту закону. Високі штрафи за користування нерозмитненим транспортним засобом також залишаться.

Глава парламентського комітету повідомила, що законопроекти №8487 і 8488 про розмитнення автомобілів з єврореєстрацією Верховна Рада розгляне вже у четвер, 8 листопада.

Читайте АСН в Google News