Кабмін підняв вартість газу для населення на 23,5%

19.10.2018, 17:55

Кабінет міністрів сьогодні на екстреному засіданні, яке анонсувалося раніше, підняв вартість газу для населення і ТКЕ відразу на 23,5%. Нова ціна на газ буде застосовуватися з 1 листопада 2018 року.

"Ми знайшли компромісний підхід. Ціна на газ 1 листопада зросте лише на 23,5%. Цього нам вдалося досягти під час переговорів", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. При цьому він сказав, що нібито розуміє, як далі важко доведеться "кожній українській сім'ї". Прем'єр спробував підсолодити пілюлю інформацією про те, що з самого початку підняття планувалося на куди більший розмір.

"Ми починали переговори з того, щоб вирівняти ціни на 60%. Але в результаті наших переговорів і компромісу знайшли інший підхід", - заявив Гройсман, додавши, що "знижку" вдалося отримати шляхом неймовірних зусиль переговірників.

Нагадаємо, зараз вартість газу для населення становить 4942 гривні за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, - 6958 гривень за тисячу кубометрів.

Читайте АСН в Google News