5 ознак того, що ви вживаєте занадто багато солі

18.10.2018, 13:10

Скільки б не було розмов про існування корисної солі, все це лише слова. На жаль, ніякої корисної або лікувальної солі не існує. Щоб не шкодити здоров'ю, сіль потрібно вживати в обмежених кількостях. Медики назвали 5 ознак того, що ви вживаєте занадто багато солі.

Постійна спрага

Найпопулярнішим симптомом «передозування» сіллю є спрага. Саме солі відіграють важливу роль в балансі рідини в вашому організмі.

Така реакція організму на сіль цілком з'ясовна: мозок посилає нам повідомлення, що організму не вистачає рідини для компенсації з'їденої солі. Надлишок солі завжди буде супроводжуватися спрагою.

З'явилася набряклість

При вживанні великої кількості солі вода в клітинах починає затримуватися, що і викликає набряклість. Крім набряклості людина може відчувати здуття живота.

Головний біль

Якщо у вас виник незрозумілий головний біль, то скоріше за все у вашому організмі накопичилося занадто багато солей. Вживаючи сіль у великих кількостях, кровоносні судини мозку починають розширюватися, що і призводить до головного болю.

Вага не змінюється

Ви виключили з раціону всі шкідливі страви, але вага так і не змінюється? Цілком можливо, що у вас занадто високий рівень солі. У таких випадках рекомендується в першу чергу мінімізувати кількість споживаної солі.

Смак їжі змінився

Надмірне споживання солі може змінити смакові рецептори. Від цього звична вам їжа може поміняти свій смак. Помітили таке? Терміново переглянете свій раціон і зменшите кількість споживаної солі.

Читайте АСН в Google News