Дієтологи розповіли, чим небезпечний «чай для схуднення» і кому він протипоказаний

10.10.2018, 18:29

Трав'яні збори для схуднення не так шкідливі, як багато інших народних засобів. Небезпечно швидше те, що ті, хто худнуть наполегливо і без міри п'ють чай замість того, щоб сходити до лікаря, почати нормально харчуватися і більше рухатися.

Наївна віра в чудо і бажання отримати результат без зусиль можуть бути небезпечні, разом з тим ця віра — «золота жила», яку знайшов і використовує бізнес з опорою саме на ці два фактори.

У чому шкода? Дія більшості таких чаїв — проносна і сечогінна, а зовсім не «жироспалююча». Оскільки ефект мінімальний, щоб його посилити, починають пити без міри, тим більше деякі недобросовісні виробники радять по 10-20 чашок в день (особливо це стосується китайської продукції з незрозумілими ієрогліфами на банках і маленьким папірцем на ламаній російській замість анотації).

Якщо у чаю послаблюючий ефект (його викликають подразнюючі слизову кишківника речовини), то в результаті регулярного вживання можна отримати зневоднення з усіма наслідками, а також порушити нормальну перистальтику кишечника і отримати в результаті хронічний запор.

Якщо дія сечогінна, теж є ризик зневоднення. Чай для схуднення категорично не можна пити дітям, підліткам, вагітним і годуючим, людям з ендокринними хворобами, діабетом, порушенням функцій нирок і печінки, хворобами шлунка і кишечника, людям з алергією та хворобами серця.

Читайте АСН в Google News