Абрамовича визнали загрозою громадській безпеці Швейцарії

04.10.2018, 10:37

Швейцарія відмовилася надати вид на проживання російському мільярдерові Роману Абрамовичу, вважаючи його джерелом загроз для громадської безпеки.

На думку влади, перебування мільярдера на території країни може завдати шкоди їхній репутації. А федеральне відомство кримінальної поліції Швейцарії (Fedpol) заявило, що перебування в країні близького до Кремля бізнесмена небажано, бо відомство має щодо нього "підозри у відмиванні грошей і передбачуваних контактах зі злочинними організаціями", повідомляє газета  The Guardian. Саме тому бізнесмен не зміг отримати посвідку на проживання в Конфедерації.

Як пише SwissInfo, в останні роки швейцарські міграційні та правоохоронні органи з куди більшою обережністю розглядає клопотання східних європейців про надання їм дозволу на проживання в Швейцарії. "У Швейцарії живе вже чимало росіян, які, як і Абрамович, придбали незліченні багатства паралельно з процесом зміцнення в Росії політичного панування Володимира Путіна", - пише газета Der Bund.

За минулі 10 років швейцарські міграційні органи видали 186 дозволів на проживання громадянам Росії з посиланням на "наявність особливого суспільного інтересу" в їх перебуванні на території Конфедерації. Негативних рішень за весь цей час практично не було прийнято жодного разу.

Читайте АСН в Google News