Мера українського міста облили кров'ю за щебень для Кримського моста

03.10.2018, 19:03

Активісти облили мера українського міста Гнівань Володимира Кулешова кров'ю, запідозривши його в "торгівлі" з російськими компаніями, пише Vinnitsa.info. Група чоловіків забігла в кабінет чиновника, і облила Кулешова червоною рідиною.

Сам Кулешов заперечує, що місцева влада співпрацює з окупантами. "Вони взялися за наш, кар'єр (Гніванський ОТГ — прим. Ред.), Щоб заблокувати його роботу. Це єдине підприємство, яке є стабільним джерелом наповнення місцевого бюджету. Вони стверджують, що я "кришую" це підприємство", — заявив Кулешов.

Активісти звинувачують Гніванський кар'єр в тому, що він нібито постачав Росії щебень для будівництва моста через Керченську протоку.

«У них є продаж сировини в Молдову, Придністров'я, Білорусь, в Росію вони перестали продавати щебеневу продукцію. Але будь-який, хто купить щебеневої продукції в Україні, може укласти угоду з російською компанією. Договорів поставки і прямих поставок в Російській Федерації Гніванський кар'єр не має. Це придумано, щоб скомпрометувати підприємство. Ще ці люди поширювали чутки, що кар'єр дає високий рівень радіації. Ми з представниками ДСНС спускалися в кар'єр і фахівці зафіксували, що в самій ямі рівень радіації нижче, ніж зверху. Тобто, вони постійно брешуть», — каже Володимир Кулешов.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіціі у Вінницькій області 2 жовтня о Гнівані відкрито дві кримінальні провадження — за фактом хуліганства та розбійного нападу.

Читайте АСН в Google News