Кому не можна їсти виноград: користь і шкода сезонних ягід

27.09.2022, 13:30

Цього року Україну чекає небувалий урожай винограду, що обумовлено сприятливою погодою в порівнянні з минулим роком. Фахівці також відзначають, що ягоди будуть дуже солодкими.

Але чи всім можна їсти виноград?

У винограді містяться речовини, які уповільнюють старіння шкіри. Він також корисний при астмі, герпесі, хвороби серця і судин, сечокам'яній хворобі, проблемах із зором. У 100 грамах винограду міститься близько 70 калорій

Кому не можна їсти виноград

Виноград не варто вживати людям із цукровим діабетом і проблемами із зайвою вагою. Людям, що страждають на виразкову хворобу шлунка, цироз печінки, коліт і діарею. Медики не радять їсти виноград вагітним і годуючим груддю, а також дітям до 2 років. Виноград не можна поєднувати з алкоголем, газованими напоями, жирною їжею, шоколадом, молоком і кисломолочними продуктами, щоб не викликати розлад шлунково-кишкового тракту.

Читайте АСН в Google News