ЗМІ показали, як виглядають військові катери Island, передані США Україні

26.09.2018, 14:20

27 вересня в Балтіморі (штат Меріленд) за участю Президента України Петра Порошенка відбудеться урочиста передача катерів типу "Island" для України.

Будуть передані катери Cushing і Drummond. Обидва корпуси були виведені зі складу Берегової охорони минулого року і перебували в законсервованому стані, повідомляє  Український мілітарний портал.

Раніше ASN повідомляла, що 33-метрові катери Drummond і Cushing Україна отримує безкоштовно, але бойові модулі куплені в рамках програми Міністерства оборони США. Також Україна оплачує їх транспортування, підготовку екіпажів та інші супутні витрати здійснюються за рахунок держави.

Швидкість американських катерів - 29.5 вузлів, дальність плавання при 90% запасах ПММ - 2307 миль. Екіпає корабля повинен складатися з 16 осіб. Він може 5 діб працювати повністю в автономному режимі.

Озброєння: 25-мм автоматична артилерійська установка Bushmaster Mk 38 Mod, кулемети М2НВ.

Завтра, після офіційної церемонії передачі, почнеться процес технічного обслуговування цих катерів і підготовка українських екіпажів. Згодом катери США будуть доставлені в Одесу. Це може зайняти час до кінця року.

Читайте АСН в Google News