Перевірки не допомогли. Міномет "Молот" розірвало на Світлодарській дузі

25.09.2018, 13:09

У зоні бойових дій на Донбасі вибухнув скандальний міномет "Молот", який відразу кілька спецкомісій перевіряли на справність, заявивши, що попередні інциденти з розривом міномета траплялися через подвійне його заряджання. Про інцидент в соцмережі повідомив волонтер Юрій Мисягін.

"У нас знову міномет "Молот" відзначився... Тільки цього разу не на полігоні, а вже в зоні бойових дій, на Світлодарській дузі. Мінометний розрахунок працював зі шнурками, тому слава богу загиблих немає, але є двоє поранених. Подвійного заряджання немає!" - обурено написав Мисягін на своїй сторінці в соцмережі.

Раніше координатор Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова на своїй сторінці в Facebook повідомила, що випробування міномета "Молот в цілому вже забрали життя 12 військових.

В середині літа Президент України постановив заборонити на час розслідування використання міномета "Молот", при випробуванні якого на полігоні загинуло 3 військових, а 9 отримали поранення. 120-мм міномет «Молот» розроблений фахівцями ВАТ «Завод Маяк», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Читайте АСН в Google News