Донбас повертається? Новий ватажок "ДНР" орієнтований на Ахметова – політолог

03.09.2018, 18:11

Новий глава "ДНР" Дмитро Трапезников орієнтований на українського олігарха Ріната Ахметова, тому буде здійснювати політику, орієнтовану на економічну реінтеграцію частини Донбасу в Україну. Таку думку висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Цікаво, що людина, який зайняла місце Захарченка, - це товариш, який орієнтований на Ахметова. А це говорить про те, що Росія дає добро на початок економічної реінтеграції Донбасу назад в Україну", - зазначив експерт.

За його словами, економічна реінтеграція Донбасу була одним з пунктів Мінських угод, що доводить намір сторін слідувати досягнутим раніше домовленостям під тиском Вашингтона. При цьому він додав, що російські представники влади у випадку зі вбивством Захарченка відзначилися "занадто м'якою риторикою" і не "розводили істерію про прийдешню смерть Мінських угод".

Нагадаємо, 31 вересня в результаті вибуху в одному з кафе Донецька загинув "глава ДНР" Олександр Захарченко. Новий ватажок терористичного угруповання «ДНР» Дмитро Трапезников виступив з першою заявою, зазначивши, що так звана «республіка» не змінить курс на майбутнє входження до складу Російської Федерації.

Читайте АСН в Google News