Слідом за маршрутками – таксі: КМДА дала старт глобальному подорожчанню проїзду

04.09.2018, 08:45

Київська державна міська адміністрація (КМДА) дала команду до подорожчання проїзду в усіх видах столичного транспорту, хоча повинна була стримувати ціни. Таку думку висловив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медведь на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"В даному випадку муніципалітет повинен був бути фактором зупинки зростання цін, тому що є альтернатива. А вони навпаки показали тенденцію, показали вектор. У Києві однозначно сигнал на підвищення цін було дано КМДА", - зазначив експерт.

За його словами, після "зухвалого" подорожчання проїзду в муніципальному транспорті Києва, виправданим стає і дворазове подорожчання проїзду в маршрутних таксі. За його оцінкою, вже найближчим часом маршрутники підвищать тарифи на 30-40%.

При цьому він додав, що слідом за подорожчанням проїзду в маршрутках будуть підвищувати вартість перевезень і таксисти. Так, за його словами, з початком подорожчання бензину проїзд в таксі залишався стабільним, тому зараз в разі переїзду в межах одного району компанії з 4-х людей вигідніше найняти таксі, ніж їхати на маршрутці.

Нагадаємо, з 14 липня проїзд в громадському транспорті Києва подорожчав відразу вдвічі – з 4 гривень в наземному транспорті і з 5 гривень в метро до 8 гривень для всіх видів. Ряд маршрутних таксі слідом за комунальним транспортом також підвищили вартість проїзду, однак багато з комерційних перевізників залишили колишню вартість, яка тепер нижче, ніж у комунального транспорту.

Читайте АСН в Google News