Групи смерті: що потрібно робити, щоб захистити від них дитину

31.08.2018, 17:36

Для того, щоб захистити дитину від потрапляння у так звані групи смерті, батьки повинні проводити з нею хоча б 15 хвилин якісного часу і встановити довірчі відносини. Таку думку висловила психотерапевт, сімейний консультант-медіатор Марія Фабрічева на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Це речі страшні, і тут вже одним візитом до психотерапевта не обійтися. Організаторів таких груп дуже складно знайти - бо "плаваючі" адреси тощо. Дуже важливо бути уважним батькам, дуже важливо мати 15 хвилин якісних на день для розмови з дітьми", - зазначила експерт.

За її словами, основною групою ризику в ситуації з групами смерті є підлітки - категорія людей, віком від 11 до 19, а іноді і до 25 років, коли дозріває особистість. При цьому вона додала, що "якісний контакт" із дітьми не означає постійне перебування з ними одного або двох батьків.

Це поняття передбачає відсутність бар'єрів між батьками і дітьми, коли дитина не боїться звернутися до батьків із запитанням і показати, хто їй пише в соцмережах. За словами психолога, все ж батькам також важливо використовувати технічні налаштування, щоб виключити можливість доступу до соцмереж дитини сторонніх людей.

Нагадаємо, в Дніпрі вранці 31 серпня закохана пара вистрибнула з вікна і загинула. Юнак і дівчина, обсипавши себе пелюстками троянд, вистрибнули з вікна номера готелю, який напередодні зняли. У номері вони залишили передсмертну записку, повідомив у соцмережі заступник глави Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

Читайте АСН в Google News